miercuri, 15 februarie 2012

Cum ar putea dezvolta scoala interesul elevilor pentru lectura?

Consider ca daca un elev/adolescent nu este interesat de lectura nu se poate face nimic pentru a-l indupleca sa citeasca.Fiecare elev trebuie sa citeasca din propria initiativa mai ales ca in scoli,profesorii ne vorbesc tot mai mult despre scriitori si operele acestora.scoala are rolul de a veni cu propuneri mai interesante de lectura pentru ca elevul sa doreasca sa viziteze biblioteca cat mai des.
Pot spune ca articolul redactat de Carmen Musat este foarte interesant deoarece pune in discutie o problema des intalnita in societatea contemporana.
Cartea literara nu poate si nu trebuie sa înlocuiasca un manual de scoala, dar împreuna cu manualul, îndeplineste un rol deosebit în educarea copiilor. Cu cât opera literara este mai valoroasa cu atât rolul ei educativ este mai puternic. 
Imi doresc sa intalnesc scriitori ieseni deoarece as avea parte de o experienta benefica cunostintelor mele.Dan Lungu,Nicolae Panaite si Liviu Antonesei ar fi doar o parte dintre scriitorii care mi-as doi sa-i cunosc.Daca as avea oportunitatea sa le adresez trei intrebari acelea ar fi:
1.Credeti ca o carte poate avea un efect terapeutic?
2.V-ati intalnit cu situatia in care sa va placa opera unui scriitor dar sa nu va placa autorul?
3.Orientarea politica a autorului influenteaza valoarea unei carti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu